En lycklig liten pojk

En liten pojk vaknar en morgon. Solen lyser in genom fönstret och det finns en värld full av saker att upptäcka därute. Frukosten klaras av med fart nu är det bråttom, livet väntar därute. Sommarmorgonens mjuka värme möte honom när han kliver ut på trappan. Några steg ut i det daggvåta gräset. Bara fötter och nakna tår känner grässtråna kittla. Går några meter och sätter sig på en sten. Den är varm av solens första strålar. Men titta där, en myra har hittat något att äta och är på väg till stacken med sitt fynd. Vänder näsan och blicken mot himlen. En mås seglar högt däruppe, undra hur långt han ser? Plötsligt blir det spring i benen, far in i skogen med stora språng. Han är en hjort som kan hoppa och springa hur fort och långt som helst. Vinden och grenar piskar mot honom när han far fram genom skogen fri att springa hur långt och fort som helst. Blåbär under fötterna, han blir en pojk igen. Å vilken skatt. Sitter i riset och förser sig av de blå och solvarma bären. Vandrar vidare i sitt rike. Han är kung av skogen. Hör bäcken porla och drar sig mot ljudet. Mmmmm här behövs en bro. Där ligger några stenar och en stor gren, här skall byggas. Pojken bär material till sitt bygge, det blir en strålande bra bro ser han när han tar ett steg bakåt och beskådar sitt mästerverk.

Han väcks upp av någon som ropar, det är mor som kallar. Dags att åka till havet. En kort färd i baksätet i mammas bil. Passerar kor och hästar som betar av det gröna gräset. Undra hur det känns att vara ko……

Havet luktar gott av tång och salt när han kliver ur bilen. Kastar av sig kläder och skor i farten när han springer mot stranden. Med ett lyckligt skrik kastar han sig i det varma vattnet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0