Semester

I dag bär det iväg. Håller på och packar motorcykeln för att dra mig norröver. Det kommer att bli en kurs i Fönebo, några dagar i en stuga i Härjedalen och sen möta min fru i Gävle för vidare resa med henne.
Kan fortfarande inte bestämma mig om jag tar med tält eller inte.
Tält +
  • Frihet att stanna var jag vill
  • Billigt
Tält -
  • Stort tungt på MC:n
  • Missar möten med människor när jag söker någonstans att bo.
Vi får se vad som händer. När jag är ute själv så vill jag att saker skall fixa sig efterhand. Men i verkligheten är jag ett jävla kontrollfreak. Skulle aldrig erkänna det, så berätta det inte för någon;-) 

Vi får se vad som är sant när jag kommer hem.

Vi hörs om några veckor.

Polismössan

Att döma

Hej god vänner. Det har varit lite skrivtorka ett tag men nu är jag här igen.

Har funderat lite på det där med att tycka vad andra gör.

  • Man läser en kort tidningsrubrik om någon som t.ex misshandlat sin fru Genast är man klar över sanningen.
  • Man hör om en granne, arbetskamrat eller någon i bekantskapskretsen att han lämnat fru och barn för en annan kvinna. Strax tittar domaren fram och ger ett moraliskt perspektiv.
  • Någon kör jättefort i trafiken och gör livsfarliga omkörningar. Nu tittar trafikpolisen fram och berättar hur man skall och inte skall göra i trafiken.
  • En självmordsbombare spränger en stadsdel i luften och massor av människor dör. Då vet vi med säkerhet hur de där utlänningarna är.


Frågeställning:

Vet vi vad som hänt innan. Kan vi med säkerhet säga att vi aldrig under några omständigheter kan hamna i samma situation. Jag tror inte att någon människa kan vara säker på det.

Min kloka son sa en gång när han var i yngre tonåren. ”Pappa, man kan inte förstå en annan människa till 100% förrän man varit i hans tankar”. Jag tyckte att det var en otroligt klok tanke och jag har tagit den till mig och försökt leva efter det. Det finns alltid en historia bakom varför människor beter sig på konstiga sätt och innan vi har klart för oss hela historien så är det svårt att tycka något.

Jag tror att om människor var mer förlåtande och mindre dömande så skulle vår värld se ut på ett annat sätt. Jag vill leva så att så länge ingen står på mina fötter och orsakar mig lidande så vill jag låta dem ha sina tankar och handlande fria från mitt dömande. När en människa begår ett lagbrott så vill jag lämna det till rättsväsendet att ge sitt utlåtande.

Det är så svårt att inte ta på sig Polismössan och tycka en massa men jag försöker låta bli och ibland går det bra.

Jag märker ju nu när jag läser min text att jag har en jävla massa åsikter om människor som dömer.

 

Kram 


1 Juni 2008

Kan livet bli bättre?





RSS 2.0